Pennekamp Solutions!

Wie / wat is Pennekamp Solutions?

Pennekamp Solutions is opgericht in 2011 door mij (Remco Pennekamp)
De werkzaamheden die Pennekamp Solutions verricht zijn in hoofdlijnen; Het maken van bouwtekeningen en visualisaties, het assisteren van diverse bedrijven op ICT gebied,digitale snelweg en alles daar tussenin.

Na de opleiding meubelmaken op het HMC Amsterdam (1999-2000) ben ik de bouwkundige kant op gegaan, en na 4 jaar was de opleiding bouwkunde MTS+ met goed gevolg afgelegd. Tijdens deze opleiding stage gelopen bij een uiteenlopend aantal bedrijven (o.a. Herbermann&Herbermann en Schiphol Group)

Direct na de opleiding kwam ik in dienst van BFW Architectuur.
Als beginnend tekenaar onder de vleugels genomen door ervaren tekenaars en architecten uitgegroeid tot een manusje van alles met een goede kennis van de computer en de bijbehorende technische en grafische programma’s als basis. Door collega’s meer dan eens een vrolijke handige snuiter genoemd.

In 2012 kon BFW Architectuur niet meer voortbestaan op manier waarop zij op dat moment bestond. Na een korte onstuimige periode heeft BFW Projecten het stokje overgenomen. Weliswaar op een andere manier dan voorheen, zonder personeel, maar met dezelfde dienstverlenende instelling als voorheen.
Geen personeel meer ? wat nu ?

Het jaar ervoor groeide in mijn directe omgeving de vraag van een aantal particulieren en bedrijven of ik wat kleine ICT en bouwkundig gerelateerde diensten voor hen wilde doen.
Met het bloed van een ondernemer in me (vader Piet heeft 35 jaar lang een eigen bedrijf gehad) en natuurlijk in goed overleg met mijn toenmalige werkgever besloot ik Pennekamp Solutions op te richten.

Nu, een aantal jaar later, werkt Pennekamp Solutions met meerdere partijen samen, en voor verschillende opdrachtgevers met zeer uiteenlopende vraagstukken.

Als hierboven beschreven zijn de werkzaamheden van Pennekamp Solutions zeer divers, en regelmatig wordt, als de kennis ontoereikend is, de hulp van experts ingeroepen uit de inmiddels opgebouwde kennissenkringen.

Neem een kijkje op de site voor de referentieprojecten en schroom vooral niet om als er vragen of opmerkingen zijn contact op te nemen!

Remco Pennekamp


3d tekenwerk
Bouwkundig tekenwerk
Wordpress websites
ICT vraagstukken
DTP werk